Петро Цигикал зустрівся з виконавчим директором Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони паном Фабрісом Лежері

НАЗАД
08 листопада 2017 13:36

У Польщі під егідою Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони – ФРОНТЕКС, проходить 23 Міжнародна прикордонна конференція.

У Польщі під егідою Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони – ФРОНТЕКС, проходить 23 Міжнародна прикордонна конференція.

Впродовж двох днів разом з керівниками прикордонних відомств країн ЄС, і не тільки, у Варшаві у роботі бере участь Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Спілкування під час конференції було вкрай корисним, особливо з позиції зміцнення прикордонної безпеки та розвитку системи протидії транскордонній злочинності», - зауважив Голова Державної прикордонної служби України.

Під час заходу були розглянуті питання глобальної безпеки та протидії тероризму шляхом ефективного управління кордонами. Крім того, учасники конференції обговорили питання спільного моніторингу ситуації задля ефективного прикордонного менеджменту, а також інноваційні рішення і ефективне використання інформаційних технологій в системі інтегрованого управління кордонами.

Сьогодні очільник прикордонного відомства в рамках робочої поїздки зустрівся з виконавчим директором Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони паном Фабрісом Лежері. Під час зустрічі було обговорено питання щодо подальшого розвитку співпраці та розширення участі Державної прикордонної служби України у зовнішніх операціях під егідою ФРОНТЕКС. Крім того, розглянули перспективи укладання нової угоди про статус представників ФРОНТЕКС з метою розширення мандату і проведення повномасштабних операцій на території України.

«Ця позиція вкрай важлива для нас з огляду на активну інтеграцію Держприкордонслужби до єдиного безпекового європейського простору»,- відмітив Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси